Nedan besvaras frågor som vi ofta får på Federal! Hittar du inte svaret på just din fråga här är du välkommen att höra av dig! Ring studion eller skicka ett meddelande via vår sida på Facebook!

Frågor och svarA: ------------------------!!!

Skjuter ni hål med pistol?

NEJ! Vi tar kraftigt avstånd och avråder från allt som har med håltagningspistoler att göra! Vill du veta varför? Klicka isåfall här!


Gör det ont?

Hur man upplever en piercing är individuellt. Känslan varierar också med placering. Se till att vara utvilad och ha ätit bra så klarar du av det galant!


När får jag byta smycke?

Det varierar ganska kraftigt. Kom in så kollar vi till din piercing.


När kan jag bada?

När som helst om du använder vattentät kompress. Annars kan det vara bra att vänta minst 6 veckor. Duscha går såklart bra att göra som vanligt.


Får jag sola?

Inte solarium då det i princip är en inkubator för bakterier. Vänta minst 8-10 veckor innan du lägger dig i ett solarium.


Kan jag ta min kompis smycke?

Nej! Använd aldrig begagnade smycken. Det kan finnas bakterier på dessa som kan orsaka infektioner i din piercing. Ingen rengöring är tillräcklig för att den risken ska elimineras.


Vilka är bra material?

Det finns ett par material som är lämpliga för nya piercings. Det enda vi på Federal använder i nya piercings är  titan (Ti6Al4V ELI) Titan är ett väldigt lätt grundämne och innehåller således inget nickel för folk som är oroliga över det.

För läkta piercings finns det en hel uppsjö material som fungerar bra. Några av de vanligare är:
-Kirurgiskt stål av olika legeringar.
-Niobium: liknar titan på många sätt.
-Guld:14k nickelfritt är det bättre valet för piercings då det är lite hårdare.
-Platina: Väldigt dyrt och väldigt tungt men fungerar utmärkt om man vill lyxa lite extra.
-Glas: blyfritt quartzglas, blyfritt borosilicate & blyfritt soda-lime glas används ofta.

Naturmaterial "Organics" används i stor utsträckning och har använts i 1000-tals år,
ben, horn och en mängd olika träslag.


Får jag röka/snusa/dricka alkohol?

Rök mindre, snusa mindre, ta det lugnare med alkoholen de första veckorna. Ge din piercing så goda förutsättningar som möjligt!


Jag åker utomlands om en vecka, är det ok?

Det beror på vad det är för resa. Sol/badsemester eller en tvåveckors dricksåmycketduorkar-resa med polarna är såklart inte en utmärkt början för en ny piercing. Att tänka på, oavsett vad resans syfte och mål råkar vara, är att hålla din piercing ren. Fukt och värme innebär nämligen mer bakterier. Pierca dig heller inte på charterresan. Det blir väldigt sällan bra även om priset är det.


Är min piercing infekterad?

Antagligen inte, räkna med att din piercing kan vara svullen och lokalt röd av inflammation första 6-10 dagarna. Efter det är det med stor sannolikhet irritation. Om piercingen blir mycket svullen röd och varm bör du absolut komma in och kolla till den.

Varför kostar det så mycket?

Hos oss på Federal får du en piercing genomförd av en artist som utbildats specifikt för att du ska kunna känna dig trygg genom hela proceduren. Utbildningarna omfattar allt från grundläggande arbetsplatshygien till avancerade stick-tekniker. Att delta i internationella konferenser och ta del av dessa utbildningar är inte gratis.
Allt förbrukningsmaterial är av hög kvalité och det mesta är engångsartiklar. Alla verktyg (såklart gäller detta ej våra engångsnålar) går igenom samma steriliseringsprocess som inom sjukvården, vårt sterilrum kostar därefter.
Vi tummar aldrig på kvalité och kvalité kostar! Det är vi alla värda, du som kund och vi som artister!

Måste man boka tid?

Inte för piercing. Om du ska göra rekonstruktioner eller implantat kommer vi överens om en tid annars är det drop in som gäller under öppettiderna!

Hur töjer jag bäst min piercing?

Alla piercingar kräver samma försiktighet när det gäller att töja. Vill du så hjälper vi dig med allting från val av smycke till isättning under ordnade former.
Max 1mm/4-6veckor Det är så lång tid kroppen behöver för att tillgodose den nya storleken med robustare hud.
Vi rekommenderar att du använder ett cylindriskt smycke som är en millimeter större än ditt förra, gärna i glas då det är väldigt jämnt, lätt och inte är attraktivt för bakterier. Det går också bra med kirurgiskt stål och titan.

Ha aldrig bråttom när du töjer. Har du inget tålamod ska du kanske fundera på skalpellpiercing.

Jag har nickelallergi, kan jag pierca mig?

Ja, även om du är väldigt känslig. Vi använder (Ti6Al4V ELI) som är nickelfritt i alla nya piercings. Det finns stor variation på de smyckena även efter läketiden.

FEDERAL Bodypiercing
Platensgatan 5B
582 20 Linkoping
SWEDEN
Telefon: +46 13-10 00 90
info@federal.se

Öppettider: Mån - Fre 12 - 18 / Alltid Drop-in
.