Tänk på att alla läker väldigt olika. Detta beroende av livsstil, arbete, fritidsintressen och så vidare. Din piercing kommer att följa din dagsform så häng med i svängarna. Förkylningar, för mycket stress, dålig kost, dålig sömn och hormonsvängningar är några av de saker som gör att piercingen kan bli känsligare under en tid. Ta hand om din kropp så tar den hand om din piercing!


-Ät, sov & drick ordentligt!

-Spraya området 4-6 gånger dagligen den första månaden. Efter det kan man minska till 2-3 gånger per dag tills piercingen är läkt.

-Sov med plåster/kompress första och andra natten. Rör du dig mycket när du sover kan man med fördel ha kompress/plåster upp till 5 dagar.

-Undvik att sova på din anchor. Var även försiktig när du torkar dig med handduk samt när du tar av och på dig kläder så att du inte fastnar.

-Undvik parfymerade produkter på din anchor under läketiden. (Det du inte vill ha i ögonen vill du inte ha i anchorn ). Duscha kan du göra som vanligt.

-Anpassa mössor/kepsar/hattar/halsdukar osv så att dom inte trycker eller pressar mot din nya anchor. Detta förlänger läkningen avsevärt. Man riskerar även att anchorn fastnar i plagget..

-Kom in och byt till något glittrigt efter 3-4 veckor.

PILLA INTE PÅ DIN ANCHOR I ONÖDAN!FEDERAL Bodypiercing
Platensgatan 5B
582 20 Linkoping
SWEDEN
Telefon: +46 13-10 00 90
info@federal.se

Öppettider: Mån - Fre 12 - 18 / Alltid Drop-in
.