Fundamentalt och relevant för skötsel av alla piercingar och alla typer av ingrepp är följande:

Hygien, kost och mekaniskt slitage.

Hygienen är enkel. Duscha och tvätta dig som du brukar. Det du lägger till i vardagsrutinen är helt enkelt den antiseptiska sprayen. Den kommer se till att området runt omkring din piercing är rent. Spraya önskat område 4-6 gånger om dagen och låt det bara lufttorka. Pilla inte på din piercing i onödan!

Kost=Bränsle! Ännu enklare: Ät, sov & drick ordentligt! Skäm bort din kropp ordentligt med nyttigheter. Har din kropp allt den behöver, läker du så fort det någonsin går. En varierad kost är en fantastisk hjälp för läkningen.

Mekaniskt slitage. Svårare, då detta handlar om det mesta du gör i din vardag. Tänk på att läkningen försvåras avsevärt om du har mycket tryck mot området som ska läka. Byxkanter, BH-band, tröjkanter, linnen, kragar, tights osv. osv.
Typiskt för naveln är att man sitter lite dåligt (som en ostbåge). Detta hämmar läkningen avsevärt och kan leda till att piercingen växer utåt.

Ta det försiktigt med träningen under de första 2-4veckorna beroende på ingrepp. För hård träning för tidigt kan medföra blödning, extra svullnad eller direkt skada.
Va försiktig och prata med din Piercer om vad du tränar och när du kan köra igång igen.

Undvik allt tryck och slitage mot området som ska läka.
Något man inte riktigt kan hjälpa, men som kan ställa till det, är sjukdom. Räkna med att området som behöver läka får det svårare under sjukdomsperioder. Det kan börja ömma och vätska sig lite mer än vanligt. Kör en ”kur” (se Kuren under rubrik Skötselråd) så kommer det förhoppningsvis att ordna sig lite snabbare.FEDERAL Bodypiercing
Platensgatan 5B
582 20 Linkoping
SWEDEN
Telefon: +46 13-10 00 90
info@federal.se

Öppettider: Mån - Fre 12 - 18 / Alltid Drop-in
.